Zakład Żywienia Człowieka
×

Warsztaty Kulinarne z Kuchni Włoskiej

W poniedziałek 9 października 2023r. studenci drugiego roku (studia magisterskie) kierunku dietetyka oraz część kadry dydaktycznej Zakładu Żywienia Człowieka (mgr Leszek Wronka oraz mgr Baszar El-Helou) uczestniczyli w pokazowych warsztatach kulinarnych dotyczących tematyki Kuchni Włoskiej zorganizowanych przez Instytut Kulinarny Transgourmet.

Instytut to miejsce, w którym odbywa się profesjonalne szkolenie branży gastronomicznej w pełnym wymiarze. Pracownia daje możliwość udziału w szkoleniach czy warsztatach 20 uczestników. Stanowiska technologiczne są wyposażone w profesjonalny i nowoczesny sprzęt.

Oczywiście na samych pokazach się nie skończyło. Wszyscy uczestnicy samodzielnie przygotowywali potrawy pod okiem i kierunkiem szefa kuchni. 
Świetne miejsce dla pasjonatów gotowania, eksperymentowania kulinarnego czy rozwijania kompetencji kulinarnych. Do tego wspaniała atmosfera, wsparcie, doradztwo i otwartość. Instytut Kulinarny Transgourmet bardzo dziękujemy za możliwość uczestniczenia w warsztatach.