SYLABUSY
SYLABUSY 2022/2023
STUDIA PIERWSZEGO STOPNIA
Warunki produkcji żywności i podstawy żywienia zbiorowego, pdf, 179 Kb
Żywienie osób ze zwiększoną aktywnością fizyczną, pdf, 211 KB
Technologia potraw, pdf, 351 kb
Edukacja żywieniowa, pdf, 350 KB
Poradnictwo dietetyczne, pdf,340 KB
Diety i trendy żywieniowe, pdf
Planowanie i prowadzenie badan w dietetyce, pdf
Nauka o żywności z elementami chemii żywności, pdf
Podstawy żywienia człowieka, pdf
Podstawy prawa żywnościowo-żywieniowego, pdf
Aspekty kulturowe w pracy dietetyka. Etnodietetyka, pdf
Podstawy epidemiologii żywieniowej, pdf
STUDIA DRUGIEGO STOPNIA STACJONARNE
Dietetyka sportowa z elementami fizjologii wysiłku, pdf, 436Kb
Utrwalania i przechowywanie żywności, pdf, 466 KB
Zasady i organizacja żywienia zbiorowego i żywienie w szpitalach, pdf, 470 KB
Dietoprofilaktyka chorób, pdf 954
Uwarunkowania zachowań żywieniowych, pdf, 379 KB
Komunikacja i media w edukacji zdrowotnej, pdf, 400 KB
Edukacja zdrowotna,pdf, 216 KB
Edukacja żywieniowa jednostek i grup, pdg,320KB
Poradnictwo dietetyczne,pdf,300KB
Diety niekonwencjonalne i trendy żywieniowe, pdf, 350KB
Medycyna kulinarna, pdf, 300KB
Marketing i zarządzanie w dietetyce, pdf
Żywność specjalna i funkcjonalna, pdf
Technologia potraw w dietetyce, pdf
Ustawodawstwo żywnościowo-żywieniowe, pdf
STUDIA DRUGIEGO STOPNIA NIESTACJONARNE
Utrwalanie i przechowywanie żywności, pdf, 466 KB
Zasady i organizacja żywienia zbiorowego i żywienie w szpitalach, pdf, 470 KB
Społeczno-kulturowe uwarunkowania zachowań żywieniowych, pdf, 379 KB
Poradnictwo dietetyczne, pdf, 260 KB
Praktyczne aspekty edukacji żywieniowej, pdf, 300KB
Marketing i zarządzanie w dietetyce, pdf
Żywność specjalna i funkcjonalna, pdf
Technologia potraw i dietetyce, pdf
Fizjologiczne i praktyczne aspekty wyboru żywności, pdf
Żywienie człowieka, pdf
Ustawodawstwo żywnościowo-żywieniowe, pdf
ŻYWIENIE CZŁOWIEKA DLA HIGIENY STOMATOLOGICZNEJ
Żywienie Człowieka, pdf, 179 KB
PIELĘGNIARSTWO
Opieka i edukacja terapetyczna w leczeniu żywieniowym, pdf, 390 KB