Jesteś tutaj

Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka

RAMOWY PROGRAM KONFERENCJI

PLIK DO POBRANIA 

INFORMACJE DOTYCZĄCE REJESTRACJI

 

18 kwietnia 2018

9.00-10.00

Rejestracja uczestników

 

 

10.00 – 10.10

Otwarcie Konferencji

dr hab. Iwona Traczyk - Kierownik Zakładu Żywienia Człowieka

 

10.10-10.30

 Słowo wstępne

prof. dr hab. Piotr Małkowski – Dziekan Wydziału Nauki o Zdrowiu

 

 

I SESJA

przewodniczą: prof. dr hab. A. Gronowska-Senger, prof. dr hab. L. Wądołowska, dr hab. I. Traczyk

 

 

10.30-11.00

Ruch na receptę - ile, komu, jaki?

 prof. dr hab. Artur Mamcarz

 

11.00-11.30

 Dieta dla mózgu

 prof. dr hab. Agata Szulc

 

11.30-12.00

Probiotyki: marketing czy faktyczne korzyści?

prof. dr hab. Hanna Szajewska

 

12.00-12.30

Obowiązujące standardy diagnostyki alergii pokarmowej

 prof. dr hab. Bolesław Samoliński

 

12.30-13.00

DYSKUSJA

 

13.00-13.45

PRZERWA KAWOWA/OBIADOWA

 

 

II SESJA

przewodniczą: prof. dr hab. A. Brzozowska, dr hab. A. Kołłajtis-Dołowy, dr hab. J. Sobocki

 

13.45-14.15

Śniadanie- jeść czy nie jeść?

prof. dr hab. Lidia Wądołowska, dr inż. Kamila Sobaś

 

14.15 - 14.45

Czy można zmienić dietę seniora ?

dr hab. Barbara Pietruszka, prof. SGGW

 

14.45-15.15

Superfoods – nowe trendy czy stare prawdy żywieniowe?

dr inż. Beata Sińska

 

15.15-15.45

Kształcenie na kierunku dietetyka w Polsce

dr hab. Agata Wawrzyniak, prof. SGGW

 

15.45-16.15

DYSKUSJA

 

16.15

ZAKOŃCZENIE KONFERENCJI

 

 

SESJA PLAKATOWA

 

przewodniczą: dr hab. A. Wawrzyniak- prof. SGGW, dr B. Sińska